Kwade medewerkers TSN Thuiszorg: Wij worden uitgeknepen

EMMEN - "Wij worden als een reddingsboei nu uitgeworpen, we worden uitgeknepen", vertelt Betty van Peursem uit Emmen. Samen met haar collega's van TSN Thuiszorg is ze ontzettend kwaad over de aankomende ontslagen en forse loonsverlagingen.

"Ik moet zelf 196 euro per vier weken inleveren, dat is een ontzettende klap", vertelt Van Peursem over haar eigen loon. Net als veel van haar collega's, zit ze in onzekerheid over de toekomst bij de zorginstelling. Ze vervolgt: "Dat wij nu moeten inleveren, betekent ook niet dat wij baanzekerheid hebben".

Aanbesteding Emmen
Volgens Van Peursem zijn de medewerkers de dupe van verkeerde keuzes van de directie. "TSN Thuiszorg is een aanbesteding in Emmen aangegaan onder de kostprijs, nu worden wij daardoor uitgeknepen".

'Ik voel mij ondergewaardeerd'
De medewerkers zijn ook boos om het feit dat ze geen waardering voelen voor het werk dat ze doen. "We werden altijd hoger gewaardeerd, maar nu wordt onze loonschaal naar beneden bijgesteld terwijl wij nog steeds hetzelfde werk doen. Het is te belachelijk voor woorden", vertelt Van Peursem.

Einde verhaal TSN Thuiszorg
"Nu leveren we loon in, maar volgend jaar kan het maar zo zijn dat het einde verhaal is voor TSN Thuiszorg. Dan is er weer een aanbesteding in Emmen en ik denk niet dat ze meedoen", vertelt Van Peursem over de toekomst.

Onrust onder medewerkers
De aankomende ontslagen zorgen voor een boel onrust onder werknemers en cliënten. Volgens Van Peursem moeten de mensen die gaan inleveren nu de eindjes aan elkaar knopen. "Ze vliegen de cliënten bij langs, want er is ook al gekort in de uren. En dan nog kunnen ze niet rondkomen, het is verschrikkelijk".

Vanavond worden de medewerkers van TSN Thuiszorg door vakbond FNV bijgepraat over de gesprekken die het gisteren had met de directie. Als de directie van TSN Thuiszorg niets doet voor de medewerkers, volgen er acties.


Lees ook:
- Personeel TSN Thuiszorg in actie voor behoud 650 banen
- TSN Thuiszorg: Van Rijn, grijp in

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: