Spirituele school van start: 'Kinderen hebben vaak levensvragen'

MEPPEL - "Het klinkt veel zwaarder dan het is." Zo omschrijft Anita Movrin de spirituele IBBO-school Chalcedoon met zeven leerlingen die vandaag in Meppel van start gaat. "Het is vooral dat kinderen meer bij zichzelf mogen blijven."
Movrin kwam op het idee voor de school omdat haar vier kinderen hooggevoelig zijn. "Ze zitten niet lekker in hun vel. Dat merk je thuis vooral met boosheid en huilbuien", vertelt de initiatiefneemster.
"Het lijkt erop dat vooral hooggevoelige kinderen uitvallen in het gewone onderwijs omdat ze niet goed tegen het 'moeten, moeten, moeten' kunnen."

'Grenzen stellen'

Leerlingen worden volgens Movrin niet volledig losgelaten. "We zijn geen school die alles toelaat. We stellen wel grenzen, daar vragen kinderen juist om."
Spiritueel
Het spirituele zit hem in het bewustzijn, zegt Movrin. "De onderwijsinspectie zegt ook: 'Noem het nou gewoon een spirituele school, dan onderscheid je jezelf.' Dan weten mensen ook dat je bezig bent met het bewustzijn en dat je niet zomaar weer het zoveelste nieuwe schooltje bent."
'Hoe plak je een band?'
Het is niet alleen het spirituele wat telt. De school is ook praktisch ingesteld. "Kinderen hebben vaak levensvragen, daar gaan we op in. Ze kunnen ook aangeven wat voor projecten ze willen doen." Het Chalcedoon staat ook stil bij de dagelijkse dingen. "Bijvoorbeeld het koken van een soepje met biologische producten of het plakken van een fietsband."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.