Onzekerheid in Drenthe over gevolgen reorganisatie Belastingdienst

EMMEN - De aangekondigde bezuinigingen bij de Belastingdienst zorgen ook in Drenthe voor grote onzekerheid.

Vanmiddag werd bekend dat 5.000 medewerkers hun baan verliezen. Maar wie en waar? Dat is nog onduidelijk.


Gemeen
"Het is gemeen om te zeggen dat je personeel gaat ontslaan, maar vervolgens niet vertelt waar de klappen vallen", zegt Albert van der Smissen van vakbond NCF. Ook hij weet nog niet wat de gevolgen voor Drenthe zijn.


Onbegrijpelijk
Van der Smissen vindt het onbegrijpelijk dat er wordt bezuinigd bij de Belastingdienst: "Als je jarenlang een bedrijf runt, dat een topbedrijf is en negentig procent van de rijksbegroting binnenhaalt, dan moet je daar juist geld bij doen in plaats van wegtrekken", zegt Van der Smissen.

Belastingkantoor Emmen
Het Belastingkantoor in Emmen ontkwam bij een vorige bezuinigingsronde aan een sluiting. In 2012 werd bekend dat het kantoor binnen drie jaar zou sluiten. Driehonderd medewerkers zouden daardoor hun baan verliezen. De plannen stuitten op veel verzet en gingen uiteindelijk niet door. Commissaris van de koning Jacques Tichelaar liet in september 2013 weten dat de Emmer vestiging toch openblijft.

Zorgen
Nu kondigt de Belastingdienst nieuwe bezuinigingen aan, waarbij één op de vier medewerkers zijn huidige baan verliest. En dus is er weer onzekerheid bij het Belastingkantoor in Emmen. "Het baart me natuurlijk wel zorgen", reageert een medewerker.

Geïnformeerd
Morgen informeert de Belastingdienst zijn medewerkers over de aangekondigde reorganisatie.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: