Spelers FC Emmen opgepakt voor zwaaien met nepwapen

EMMEN - De drie mannen die vanochtend in Gieten zijn aangehouden, blijken selectiespelers van FC Emmen te zijn. Het zou gaan om Said Bakkati, Danny Menting en Omar Kavak, melden diverse bronnen tegen RTV Drenthe.

De mannen zijn 25, 26 en 33 jaar en wonen in Groningen. De politie en de club willen de namen niet bevestigen.


Lees ook: Omar Kavak: 'Het lijkt net een slechte film'


Lees ook: Directeur FC Emmen: 'Het was een oerdomme eenmansactie van Omar Kavak'


Een automobilist had de politie gebeld, omdat hij op de A28 zag dat er vanuit een auto met een vuurwapen werd gezwaaid. De politie zette de betreffende auto bij het verkeersplein in Gieten aan de kant. Met getrokken wapens haalden agenten de drie voetballers uit de auto. In de auto werden twee speelgoedwapens gevonden.


Geintje
De spelers verklaarden dat het om een geintje gingen en dat ze 'een bekende de stuipen op het lijf wilden jagen'. Ze hielden daarom 'het wapen' buiten de auto. De wapens zouden speelgoedwapens zijn die al in de auto lagen.


De drie spelers zaten vast, maar zijn halverwege de middag weer op vrije voeten gesteld. Formeel worden de spelers verdacht van verboden wapenbezit.


De droom
"Het is heel vervelend in een week waarin iedereen maar over één ding wil praten", vertelt verslaggever Niels Dijkhuizen op Radio Drenthe. "De droom van de club om te promoveren naar de Eredivisie. Hier zit niemand op te wachten en vooral de clubleiding niet."


Lees ook: Drie aanhoudingen na zwaaien met vuurwapen: 'Geintje'


Directeur Wim Beekman en trainer Joop Gall hebben het terrein van FC Emmen verlaten. "Van Beekman heb ik gehoord dat de spelers gesommeerd zijn om naar het stadion te komen. Maar ik denk dat de bijeenkomst nu ergens anders zal plaats vinden", denkt Dijkhuizen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Gieten 112 FC Emmen
Deel dit artikel: