Toch weer plan in maak voor woningen op Veemarktterrein Assen

ASSEN - Er is toch weer een plan in de maak voor woningbouw op het Veemarkterrein in Assen. Het gaat om zo'n tachtig tot negentig woningen aan de noordkant, richting de Jumbo.

De eerste schets staat volgens wethouder Albert Smit op papier. De gemeente heeft over het project overleg gehad met een projectontwikkelaar, die er samen met Actium invulling aan wil geven. "Maar het evenemententerrein, wat het Veemarktterrein is, blijft dezelfde omvang houden", aldus Smit. "Dus dat staat verder als plein niet ter discussie."

Brinkachtige laagbouw

De financiële haalbaarheid wordt nu nog onderzocht, en dus staat de exacte omvang nog niet vast. Maar de bedoeling is dat er laagbouw komt in een 'brinkachtige' vormgeving.
Eerdere plannen voor woningbouw op het Veemarktterrein werden in de ijskast gezet, door het inzakken van de markt. Ook wilde een politieke meerderheid eerst verder met Kloosterveen, waar nog veel bouwgrond ligt.

Volgens afspraken

Maar volgens wethouder Albert Smit past deze woningbouw in de stad bij de afspraken in het collegeprogramma. "We hebben afgesproken dat er bij woningbouw op het Veemartkterrein alleen sprake zal zijn van bebouwing aan de randen. En verder is met de provincie afgesproken dat Assen ook kijkt naar inbreiding, dus woningbouw op lege locaties in de stad."

Over een jaar?

Hoe snel het plan ontwikkeld kan worden, is volgens Smit nog onduidelijk. "We spreken nu nog maar over de eerste schets. In het gunstigste geval kan er al over een jaar gebouwd worden, maar als het tegenzit zal het snel twee jaar worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.