Wilde vluchtpoging na bedreiging met mes in Zuidlaren

ZUIDLAREN - Wildwesttaferelen vanmiddag op en rond de A7 bij Groningen. Een 25-jarige man uit Groningen sloeg op de vlucht voor de politie die naar hem op zoek was vanwege een bedreiging met een mes in Zuidlaren.

Een vrachtwagenchauffeur meldde zich bij de politie omdat hij door de man zou zijn bedreigd met een groot mes. Dit gebeurde op de Stationsweg in Zuidlaren. Na de bedreiging ging de dader er met zijn auto vandoor.

Beschrijving
De chauffeur kon de politie een gedetailleerde omschrijving van de auto van de dader geven. Ruim een half uur later kwam de politie de 25-jarige Groninger op het spoor op de Peizerweg in Groningen.

Wilde achtervolging
De bestuurder negeerde een stopteken en sloeg op de vlucht. Een wilde achtervolging via de Westelijke Ringweg volgde. Bij de oprit van de A7 ramde de man een politieauto. Hij werd daarna door twee politieauto's klemgereden, maar wist te ontkomen door deze auto's opzij te botsen.

Getrokken pistolen
Een van de politieauto's veroorzaakte vervolgens opzettelijk een aanrijding om de verdachte zo klem te rijden. Met getrokken pistolen wisten agenten de 25-jarige man uiteindelijk uit zijn auto te krijgen. Hij is aangehouden.


In de auto van de Groninger lag een groot mes dat volgens de politie voor het grijpen lag. Het wapen is in beslag genomen.

Alcohol en drugs?
Naast de bedreiging wordt de 25-jarige man ook verdacht van rijden zonder rijbewijs. Verder vermoedt de politie dat hij alcohol en drugs had gebruikt. Een bloedproef moet daar nog duidelijkheid over geven.

Meer over dit onderwerp:
Zuidaren
Deel dit artikel: