Woonconcept op zoek naar asbest in woningen Meppel

Woonconcept gaat onderzoeken of er in haar huurwoningen in Meppel nog asbest zit (archieffoto)
Woonconcept gaat onderzoeken of er in haar huurwoningen in Meppel nog asbest zit (archieffoto)
MEPPEL - Zit er asbest in huurwoningen van Woonconcept in de gemeente Meppel? De wooncorporatie gaat de komende periode op onderzoek uit.
Woonconcept onderzoekt steekproefsgewijs de huurwoningen. Wordt er asbest in de woningen gevonden, dan laat de corporatie dit direct verwijderen.

Woningen van voor 1994

De onderzoeken worden alleen uitgevoerd bij woningen die gebouwd zijn voor 1994. Sinds 1993 is het verboden om asbest te gebruiken in de bouw.
Na het onderzoek in de gemeente Meppel gaat Woonconcept ook onderzoek doen in de gemeente Hoogeveen en Steenwijkerland.

Tot 1993 nog gebruikt

Asbest is een bouwmateriaal dat veelvuldig is toegepast in veel woningen. Het materiaal is sterk, slijtvast, brandwerend en bestand tegen zuur. Kleine vezeltjes asbest kunnen, als ze vrijkomen, schade veroorzaken aan de longen. Daarom wordt het materiaal sinds 1983 nauwelijks meer toegepast. Sinds 1993 is het helemaal verboden om asbest te verkopen, te gebruiken of te bewerken. Asbest komt volgens Woonconcept nog veel voor in woningen die zijn gebouwd tussen 1945 en 1993.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.