Ongeluk theater Emmen door vloerplaat die neerstortte [update]

EMMEN - Het ongeluk bij het nieuwe theater in Emmen is ontstaan doordat een pas gelegde vloer naar beneden stortte.


Dat zegt Glenn Metselaar van Dura Vermeer, het bedrijf dat op de plek van het ongeluk aan het werk was. "Er is een verdiepingsvloer naar beneden gekomen, waarop die man aan het werk was."

Buiten levensgevaar
Bij het ongeluk raakte een man, die Dura Vermeer via een extern bedrijf inhuurde, gewond. Hij is met de traumahelikopter naar het UMCG gebracht. Metselaar laat weten dat de man buiten levensgevaar verkeerd. "Zijn beide benen zijn gebroken en daar wordt hij aan geopereerd."

Volgens de woordvoerder van Dura Vermeer gaat het om een man uit Emmen of de omgeving daarvan.

Ingestort
Volgens Metselaar was de vloerplaat nog maar net geplaatst. Op de vloer stond een steiger. "Daar stond een 'ingeleende' medewerker van een extern bedrijf", zegt Metselaar. Totaal onverwacht stortte de vloer in, waardoor het slachtoffer met steiger en al naar beneden viel.

Lees ook: Steiger omgevallen bij nieuwbouw theater Emmen: één gewonde

Op die steiger waren volgens Metselaar nog twee mensen aan het werk. "Die konden zich ternauwernood in veiligheid brengen."

Onderzoek
Na het ongeluk werd de bouw onmiddellijk stilgelegd. "De mensen die het hebben zien gebeuren zijn opgevangen en naar huis gestuurd. Mensen zijn enorm geschrokken, dat kunnen we wel stellen."

De arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar het ongeluk, net als de eigen veiligheidsorganisatie van Dura Vermeer. "Er worden rapporten gemaakt. Die gaan we dan ook bespreken."

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: