Burgemeester Out is 'malloot' van de Mont Ventoux

Provincie - MONT VENTOUX/ASSEN - Goede berichten uit Frankrijk: vanavond hebben de Drentse deelnemers van de Tour du ALS de top van de Mont Ventoux bereikt.
Burgemeester Marco Out van Assen reed zelfs drie keer de berg op in de strijd tegen de dodelijke spierziekte. Daarmee is Asser burgemeester Cinglés du Mont Ventoux, oftewel malloot van de Mont Ventoux.

Drie maal is scheepsrecht
Voor Henk Lunsing, die zelf lijdt aan PLS, een mildere vorm van ALS, was het vandaag de derde poging om de top te bereiken. Andere jaren mislukte het door slechte weersomstandigheden. Dit keer behaalde Lunsing zijn doel wel. Hij ging omhoog met een speciale tandem.

Lees ook: 'Vandaag trappen we met elkaar ALS de wereld uit in de Tour du ALS'

Nog meer Drents succes
Ook voetballer Martijn Doldersum uit Hoogeveen (ALS-patiënt) deed mee. Hij kreeg hulp van onder andere Dennis Kruise uit Nieuw Weerdinge. Ook zij trotseerden de berg met een een tandem.

Lees ook: Twee jaar na diagnose ALS beklimt Martijn Doldersum opnieuw de Mont Ventoux

Martijn zat voorop en Dennis fietste: "Het was zwaar. Dat ze dit ALS-patiënten aandoen, dat is niet normaal", aldus Dennis. Volgens hem was het vooral de steile hellinghoek die erg tegenviel: "Je fietst continu tien of elf procent omhoog en dat valt tegen."

wanneer je met @TourduALS vroeg op de Mont Ventoux bent, krijg je wel een mooi uitzicht cadeau pic.twitter.com/68p3goor0h
— Marco Out (@MarcoOut) 28 mei 2015


Deel dit artikel: