Drentse ondernemers storten zich op gezond voedsel

MEPPEL - Gezond voedsel produceren is in trek bij Drentse bedrijven. Die trend bespeurt het kennisnetwerk Healthy Aging Network Noord Nederland (HANNN).
Om de bedrijven een steuntje in de rug te geven organiseerde HANNN een speciale lezing samen met de provincie Drenthe en werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB Noord.

Via de lezing hoopt HANNN ondernemers bij elkaar te brengen en duidelijk te maken waar de kansen liggen. De organisatie merkt dat steeds meer mensen gezond willen eten.

Terug naar oude waarden
Albert Hendriks is een ondernemer die daar drie jaar geleden op in heeft gespeeld toen hij Pandriks Bake Off oprichtte in Meppel. Hij heeft de productielijn van zijn brood gebaseerd op traditionele waarden als een lang bakproces en een oven met een bakplaat van vulkanisch gesteente. Door deze manier van bakken hoeft hij naar eigen zeggen geen e-nummers of smaakversterkers toe te voegen.

Concept slaat aan
Dat gezond voedsel in trek is, blijkt uit de snelheid waarmee Pandriks groeit. Er is een uitbreiding gepland waarmee het bedrijf de productie kan verveelvoudigen. En Pandriks verkoopt brood in verschillende Europese landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Oprichter Hendriks onderhandelt inmiddels met ondernemers in landen als Qatar, de VS en Mexico om daar dezelfde soort bakkerijen neer te zetten.
Deel dit artikel: