Groene tour naar Denemarken: 'Het is een waanzinnig mooie auto'

ASSEN - Elektrische auto's suf? In Assen was vanochtend het tegendeel te zien. Elektrische en hybride auto's vertrokken vanaf de Drentse hoofdstand naar Denemarken voor de Hansa Green Tour.
De hybride BMW i8 rijdt ook mee in de tour. "Het is een waanzinnig mooie auto!", zegt organisator van de Tour Roel Swieringa. "Het is echt een toekomstauto, maar nu al te krijgen. De Tesla rijdt ook echt heel goed, net als de nieuwe hybride Mercedes."

Projecten bekijken
De Hansa Green Tour staat in het teken van duurzaamheid en 'groen' vervoer. De 35 deelnemers doen allemaal mee in een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Onderweg doen ze verschillende plaatsen aan, waar ze kunnen kijken naar projecten rondom duurzame energie. "De auto's moeten dan aan de stroom en dan kunnen wij gaan promoten of lunchen."

Oude auto's
Swieringa rijdt zelf in een Porsche op groen gas. "Het is een Porsche uit 1981. Hiermee willen we laten zien dat ook oude vervuilende auto's omgebouwd kunnen worden en bijna klimaatneutraal kunnen rijden."

Vrachtwagen op aardgas
Peter Hendrickx van Rolande LNG rijdt mee in een grote vrachtwagen op aardgas. "Een grote truck kan je nog niet laten rijden op elektriciteit. Je kunt niet genoeg elektrische energie meegeven om hem genoeg actieradius te krijgen. Aardgas is dan het beste alternatief", legt Hendriks uit
Deel dit artikel: