Speelstad Oranje sluit na de zomer definitief de deuren

ORANJE - Attractiepark Speelstad Oranje in het dorp Oranje gaat dicht. Ondernemer Hennie van der Most heeft vandaag het personeel verteld dat het indoorpark na de zomer de deuren moet sluiten.

Het bedrijf draait verlies omdat bezoekers weg blijven, zo laat Van der Most weten. "Neem Eerste Pinksterdag als voorbeeld, toen waren er 37 bezoekers, dat zijn er veel te weinig."

1 oktober?
Een exacte sluitingsdatum heeft de eigenaar van Speelstad Oranje nog niet. "We gaan in ieder geval in de zomer nog door. Afhankelijk van hoeveel bezoekers we dan hebben gehad bepalen we wanneer de deuren definitief sluiten. Mogelijk wordt dat 1 oktober."

25 werknemers
De werknemers van Speelstad Oranje verliezen hun baan. In totaal werken er nu nog 25 mensen. Volgens Van der Most wordt er nog gewerkt aan een sociaal plan. "Ik wil kijken of ik mensen nog ergens anders kan onderbrengen. Maandag beginnen individuele gesprekken met de werknemers."

Van der Most noemt het een triest besluit, maar hij kan naar eigen zeggen niet anders. Volgens hem reageerde het personeel niet echt geschokt. "Ze zagen het wel aankomen."

Eerdere problemen
Speelstad Oranje zit al langer in zwaar weer. Vorig jaar werd in de zomer bekend ruim vijfitg personeelsleden hun baan zouden verliezen. Ook werden de openingstijden beperkt om zo kosten te besparen.

AZC Oranje
Het sluiten van het indoorpark staat los van de opvang van asielzoekers in Oranje, zegt Van der Most. De opvang van vluchtelingen gaat door volgens de afspraken.
Deel dit artikel: