'Gezin overleden meisje Hoogeveen bekend bij hulpverlening'

Provincie - HOOGEVEEN - Het gezin van het 8-jarige meisje uit Hoogeveen dat dood is gevonden bij flat De Arend is bekend bij hulpverleningsinstanties.
Dat maakte de gemeente Hoogeveen bekend.

Inspectie gezondheidszorg

De gemeente heeft de gebeurtenis gemeld bij de inspectie Gezondheidszorg. Deze gaat een onderzoek doen.Tot de uitkomst van dit onderzoek bekend is, wil de gemeente niet ingaan op de gezinssituatie.

'Geschokt'

Burgemeester Karel Loohuis laat in een reactie weten geschokt te zijn. "Een bijzonder tragische gebeurtenis, in de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving van dit gezin, de school en de buurt. Samen met de school en de woningstichting zorgen we voor begeleiding en ondersteuning van de mensen."

Moeder aangehouden

Het meisje werd afgelopen nacht dood gevonden bij de flat aan De Arend. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. De 35-jarige moeder van het meisje is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het drama. Ze wordt vandaag verhoord.

De Morgenster

Het meisje was een leerling van basisschool De Morgenster in Hoogeveen. Op de school wordt met de leerlingen gesproken over het overlijden van hun schoolgenootje.
Vast
De moeder van het meisje wordt verhoord en blijft in ieder geval vannacht nog vastzitten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.