Ooggetuige Hoogeveen: Ik zag haar knuffel naast haar op de grond liggen

HOOGEVEEN - "Haar moeder was helemaal hysterisch, ze was aan het krijsen en wilde naar haar kind lopen, maar de politie hield haar tegen."
Gerard Beniers viel afgelopen nacht bijna in slaap, toen hij geschreeuw hoorde en over de balustrade van de flat keek. Daar zag hij het levenloze lichaam van het 8-jarige meisje liggen, dat even daarvoor uit de flat gevallen was.

Lees ook: Hoogeveen geraakt door tragische dood van meisje

'De rillingen liepen over mijn rug'
"Ik heb er echt geen woorden voor", aldus Beniers. "Ik zag een knuffel naast haar lichaam liggen. Dan gaan de rillingen echt over je rug, dit blijft nog wel een flinke poos in mijn geheugen."

Lees ook: Verdriet op De Morgenster in Hoogeveen na overlijden leerlinge (8)

Moeder zat op de stoep
Beniers zag de moeder van het dochtertje buiten op de stoep zitten, samen met een agent. "Ik dacht dat er iets met die vrouw aan de hand was", vertelt Beniers. Toen hij verder naar beneden keek wist hij dat de vork anders in de steel stak. "De moeder was aan het schreeuwen, ze is later meegenomen door de politie in een auto."

Beniers hoorde van buurtbewoners dat de vrouw bekend staat als een vrolijke moeder en dat ze vaak buiten liep met haar dochter.

Lees ook: 'Vijftien rechercheurs behandelen de zaak'
Lees ook: Meisje (8) overlijdt na val van flat in Hoogeveen, moeder aangehouden
Lees ook: 'Gezin overleden meisje Hoogeveen bekend bij hulpverlening'

"Ik zag een knuffel naast slachtoffer liggen. De rillingen liepen over mijn rug", ooggetuige. #hoogeveen #rtvdrenthe pic.twitter.com/P5mYTRUvG4
— Ronald Oostingh (@RonaldOostingh) June 8, 2015
"De moeder zat schreeuwend op stoep", ooggetuige vertelde mij net zijn verhaal. Verschrikkelijk. Vanavond meer op @RTVDrenthe. #rtvdrenthe
— Ronald Oostingh (@RonaldOostingh) June 8, 2015


Deel dit artikel: