Buurtbewoners houden minuut stilte voor omgekomen meisje Hoogeveen

HOOGEVEEN - Er is maandagavond vooral stilte als bewoners van de flat De Arend in Hoogeveen de gereformeerde kerk in hun wijk verlaten. Vlak daarvoor waren ze op eigen verzoek bij elkaar geweest om te praten over de dood van hun 8-jarige buurtgenootje.
Het meisje overleed zondagnacht toen ze door nog onbekende reden van een flat in Hoogeveen naar beneden viel. Veel flatbewoners hebben op een of andere manier iets meegekregen van wat er gebeurde. Een van de bewoners zei op RTV Drenthe dat hij geschreeuw hoorde en over de balustrade van de flat keek. "Haar moeder was helemaal hysterisch. Ze was aan het krijsen en wilde naar haar kind lopen, maar de politie hield haar tegen."

Minuut stilte voor omgekomen meisje
De buurt wilde zelf graag een bijeenkomst houden om over het voorval met elkaar en met de politie te praten. Het is voor de buurt ook een plek om een minuut stilte te houden voor het omgekomen meisje. Volgens burgemeester Karel Loohuis kwamen er vanuit de zaal veel vragen, maar kon hij de vragen niet beantwoorden. "We willen het onderzoek niet in gevaar brengen. De politie en de inspectie moeten hun werk kunnen doen".

Lees ook: Hoogeveen geraakt door tragische dood van meisje

Stilte is voelbaar
Zo'n anderhalf uur duurt de bijeenkomst, waarna de buurtbewoners één voor één de kerk verlaten. Zonder een woord te zeggen, lopen de meesten door. Nog onder de indruk van wat ze vandaag hebben meegemaakt. Ze zullen moeten wachten op antwoorden tot het onderzoek klaar is.

35 buurtbewoners zijn in Hoogeveen bij elkaar om te praten over wat er is gebeurd bij hun flat. Het is vooral stil. pic.twitter.com/h8W7OnfNj4
— Andries Ophof (@Ophef) 8 juni 2015


Deel dit artikel: