Stichting uit Coevorden wil met kinderen Holterberg op tegen kanker

COEVORDEN - Kinderen die in hun gezin te maken krijgen met kanker hebben niet dezelfde mogelijkheden als volwassenen om hun emoties en gevoelens te verwerken. Daarom organiseert de Coevorder stichting Bergje tegen Kanker volgend jaar een beklimming van de Holterberg.
De stichting is maandagavond in Coevorden opgericht en gaat de beklimming van de Sallandse Heuvelrug, met onder andere de Holterberg, op 27 mei 2016 organiseren. Het plan werd geboren in het gezin van Peter van der Pal, die zelf getroffen werd door kanker, maar na een moeilijke periode genas.

'Speciaal voor kinderen'
Van der Pal beklom zelf meerdere keren de Mont Ventoux. "Een mooi evenement, maar kinderen kunnen er niet aan meedoen. Onze zoons Vince en Ian wilden dat dolgraag. Toen dachten we: waarom doen we niets iets met een berg in Nederland, speciaal voor kinderen?"

Verwerken
Volgens Van der Pal is het belangrijk dat ook kinderen de mogelijkheid hebben om uiting te geven aan verdriet en emotie. Met die beklimming hoopt hij daaraan bij te dragen. "Geld inzamelen staat niet voorop. Kinderen kunnen gratis meedoen. Natuurlijk hopen we op donaties voor KWF, maar dat is geen verplichting."

De organisatie wil beginnen met de beklimming van de Holterberg door kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen in Drenthe en Overijssel. De twee gemeenten rond de berg steunen het initiatief, net als Staatsbosbeheer en de Isala Klinieken in Zwolle.
Deel dit artikel: