Moeder van overleden Sharleyne uit Hoogeveen vrijgelaten

Provincie - HOOGEVEEN - De politie heeft de 35-jarige moeder van de 8-jarige Sharleyne vrijgelaten. Het meisje overleed in de nacht van zondag op maandag na een val van de flat aan De Arend in Hoogeveen.
De politie onderzoekt nog hoe het meisje om het leven is gekomen en welke rol de moeder daarbij speelde. Daarom blijft de vrouw nog wel verdachte in deze zaak. De moeder van Sharleyne is de enige verdachte in de zaak, laat politiewoordvoerder Wouter de Vries weten op Radio Drenthe.

Lees ook: Vader omgekomen meisje beraadt zich op juridische stappen

"Ze is erg emotioneel", aldus woordvoerder De Vries. "Onder welke omstandigheden het meisje dan ook is overleden, je blijft wel de moeder van het kind. Het is dubbel voor haar, maar ook voor ons die het onderzoek moeten doen." De moeder krijgt professionele hulp aangeboden. "Hulpverleners willen haar goed begeleiden", legt De Vries uit. "Het is behoorlijk traumatisch allemaal voor haar."

Sectie
Gisteravond verrichtte het Nederlandse Forensisch Instituut in Den Haag sectie op het lichaam van het meisje. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in het onderzoek van de politie.

Lees meer: Meisje (8) overlijdt na val van flat in Hoogeveen, moeder aangehouden

Herdenking
De school waarop het meisje zat, houdt een besloten herdenking. Schooldirecteur Arend Eilander wil niet veel kwijt over de bijeenkomst: "We willen dit moment graag voor onszelf houden, zonder dat we alert moeten zijn op buitenstaanders."
Meer over dit onderwerp:
112
Deel dit artikel: