Vijftig banen erbij in Emmen: Draka neemt productie over van Amsterdam

EMMEN - Na zware klappen voor de werkgelegenheid in de regio Emmen, is er nu goed nieuws. Het bedrijf Prysmian Group, waaronder Draka in Emmen valt, verplaatst productieactiviteiten van een vestiging in Amsterdam naar de Emmer vestiging. Daardoor komen er zo'n vijftig arbeidsplaatsen bij.
Het gaat om de productie van laagspanningskabels voor de groothandel en installateurs. De productie verplaatst waarschijnlijk in de eerste helft van 2016. Bij de vestiging van Draka in Emmen werken nu ongeveer 220 mensen.

Versterken
Prysmian verplaatst de productie naar Emmen omdat het bedrijf zijn activiteiten wil concentreren, om zo de kosten te verlagen. "In de fabriek in Emmen kunnen we daarnaast het servicemodel naar de groothandel en installateurs versterken", zegt directeur Will Hendrikx van Prysmian Group. Het bedrijf wilde de productie eerst naar Delft verplaatsen, maar koos uiteindelijk toch voor Emmen.

Werkgelegenheid
Emmen kreeg het de afgelopen tijd zwaar te verduren als het gaat om werkgelegenheid. Zo sluit de vestiging van Philips in 2016, waardoor 240 mensen hun baan verliezen. Bovendien kondigde de Belastingdienst onlangs bezuinigingen aan, waardoor mogelijk banen op het spel staan bij het belastingkantoor in Emmen.

Stakingen
Het goede nieuws voor Draka in Emmen komt aan de vooravond van stakingen bij dat bedrijf en bij andere Drentse bedrijven in de metaalsector. Medewerkers leggen morgen het werk neer, omdat de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. De werkgevers hebben in mei een eindbod gedaan, waarin volgens de werknemers teveel verslechteringen zitten.

Luister vrijdagmorgen tussen zes en negen uur naar Radio Drenthe. Verslaggever Hielke Meijer doet vanuit Emmen live verslag van de stakingen.
Deel dit artikel: