Ter Beek wint spannende wedstrijd bij Baggelhuizerplas

MOUNTAINBIKE - De mountainbike wedstrijd rondom de Baggelhuizerplas in Assen werd bij de dames een prooi voor Linda ter Beek. In een spannende wedstrijd won de in Bad Bentheim woonachtige Ter Beek de sprint met enkele centimeters van Karen Brouwer.

Het was de eerste overwinning voor Ter Beek op de mountainbike.

Brouwer begon furieus aan de wedstrijd en nam al snel een grote voorsprong. Ter Beek knokte zich terug en vond vijf rondes voor het einde weer aansluiting bij Brouwer. 

Het dichten van het gat had zoveel kracht gekost dat Ter Beek niet meer in staat was om Brouwer te lossen. In een zinderende sprint versloeg Ter Beek haar concurrente in de laatste meters. 

Wedstrijd bij de mannen
De wedstrijd bij de mannen werd, wederom, een prooi voor Jeroen Boelen uit Drunen. Hij won de wedstrijd voor de vierde keer. Boelen had bijna twintig seconden voorsprong op Erik Groen uit Apeldoorn. Hij versloeg Thom Bonder, uit Assen, in de laatste meters.

Boelen reed halverwege de anderhalf uur durende race bij zijn medevluchters, Groen en Bonder, weg. Ronde voor ronde liep zijn voorsprong op. Spanning in de wedstrijd zat hem in de strijd om de tweede plaats. Bonder probeerde in de laatste ronde Groen af te schudden, maar Groen was op het eind net iets sneller dan de Assenaar.
Deel dit artikel: