Doorgaan Gouden Pijl onzeker: 'Op dit moment nog niet genoeg geld, het wordt kielekiele'

EMMEN - De organisatie van wielerkoers de Gouden pijl in Emmen heeft de begroting voor de editie van dit jaar nog niet rond. "Het is een enorme zorg", zegt voorzitter Roelie Lubbers.
Vorig jaar had de organisatie
om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. De subsidiekraan van de gemeente Emmen wordt steeds verder dichtgedraaid en de sponsorbijdragen staan onder druk. Uiteindelijk ging de editie van vorig jaar op het nippertje toch door. "Maar dit jaar wordt het nog spannender", zegt Lubbers. "We hebben de begroting nog lang niet rond. Op dit moment is er niet genoeg geld om het door te laten gaan."
Sponsors
Lubbers roept sponsors op om te helpen. "We zijn heel hard aan het werk en er komt elke dag wel wat binnen, maar we roepen toch bedrijven op om ons te sponsoren en een steun in de rug te geven."
Kielekiele
De organisatie beslist rond 1 juli of de 38ste editie van het evenement door kan gaan. "We zijn positief gestemd, want de Gouden Pijl begint meestal pas in de zomer te leven. Maar we gaan geen onverantwoorde dingen doen. Het wordt kielekiele."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.