Last van hooikoorts? Eet eens een levende pissebed

ASSEN - Jeukende ogen, niesbuien en een koortsachtig gevoel. De zomer is voor veel mensen een zegen, maar voor hooikoortspatiënten heeft het ook vervelende kanten. Een tip tegen de pollenziekte? Een pissebed eten.
'Zelfde effect als immunotherapie'
In pissebedden zitten dezelfde moleculen als in de stof die een allergische reactie veroorzaakt bij hooikoortspatiënten. "Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie", vertelt KNO-arts Ranny van Weissenbruch van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.
Betere tips
Aangezien pissebedden niet tot meest smaakvolle delicatessen gerekend worden, zijn er volgens Van Weissenbruch betere tips om hooikoorts te bestrijden. Hij ziet de traditionele medicijnen, immunotherapie en neussprays als de beste oplossingen.

Insmeren

"Hooikoortspatiënten die de deur uitgaan moeten een zonnebril op en hun neus goed insmeren met crèmes. Als je binnen bent is het verstandig ramen en deuren dicht te houden", voegt van Weissenbruch daar aan toe.
Hooikoortspatiënten kunnen op verschillende websites in de gaten houden hoe het staat met de pollen bij hen in de buurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl