Gemeenteraad Hoogeveen in de bres voor wielerclub De Peddelaars

De Peddelaars in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
De Peddelaars in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
HOOGEVEEN - Vier partijen in de gemeenteraad van Hoogeveen willen dat er een oplossing komt voor de problemen van wielervereniging De Peddelaars.
De accommodatie van De Peddelaars voldoet niet maar aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Zo is het asfalt van de wielerbaan versleten, waardoor renners vaak lek rijden. Ook zijn er in het clubgebouw geen kleedkamers en douches. De wielerclub praat al twaalf jaar met de gemeente over verhuizing, maar zonder resultaat.
Te mager
Het college van B en W heeft in de voorjaarsnota, die donderdag wordt gepresenteerd, geld vrijgemaakt om de wielerbaan in 2019 opnieuw te asfalteren. Volgens PvdA, CDA, ChristenUnie en Gemeentebelangen is dat te mager.
De partijen zeggen dat het slecht is voor aankomend talent dat er geen goede wielerbaan is en dat het aantal toerfietsers al begint af te nemen. Ze willen dat de gemeente samen met De Peddelaars op zoek gaat naar een oplossing en dienen donderdag een motie in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.