Prestaties schuldhulpverlener GKB onder de loep gelegd

De vestiging van de GKB in Assen (Rechten: Google Streetview)
De vestiging van de GKB in Assen (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - Een kritische blik op de prestaties van de Gemeentelijke Kredietbank Drenthe (GKB). Die belofte deed wethouder Albert Smit van Assen gisteravond.
Hij zegde op aandringen van D66 en VVD toe een vergelijkend warenonderzoek te doen naar de prestaties van de schuldhulpverlener. Smit betrekt ook zijn collega-bestuurders uit Meppel en Hoogeveen hierbij.
Onderzoek
D66 en VVD willen de prestaties van de GKB onder de loep leggen, omdat naar hun idee veel mensen worden afgewezen als die vanwege schulden bij de GKB aankloppen. Het zou gaan om 53 procent. "Hoe kan het dat meer dan de helft van mensen die zich meldt, uiteindelijk tussen wal en schip valt", willen de partijen weten.
Einde samenwerking
Woensdag werd bekend dat de gemeente Midden-Drenthe na jaren breekt met de GKB in Assen, omdat de gemeente denkt dat ze bij een andere aanbieder van schuldhulpverlening meer waar voor haar geld krijgt en dus meer inwoners kan helpen. Wethouder Smit van Assen vraagt zich af, of Midden-Drenthe daarin zal slagen.
Helpen
Assen heeft samen met Meppel en Hoogeveen de GKB als gemeenschappelijke regeling in het leven geroepen, om inwoners te helpen die in de schuldsanering terechtkomen. Twintig andere gemeenten in Drenthe, Groningen, Overijssel en Flevoland maken ook gebruik van de diensten van de GKB in Assen. Enkele gemeente zouden ook overwegen over te stappen naar een andere aanbieder, omdat die dezelfde kwaliteit zou bieden voor lagere tarieven.
Hardenberg en Steenwijkerland deden dit ook al eens, maar keerden uiteindelijk terug naar de GKB in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.