Riegmeer hangt als molensteen om nek van Hoogeveen

Het Riegmeer (Rechten: Hielke Meijer / RTV Drenthe)
Het Riegmeer (Rechten: Hielke Meijer / RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De gemeenteraad van Hoogeveen en deskundigen gaan uitzoeken wat er moet gebeuren met Riegmeer. Het gebied was ooit bedoeld als bedrijventerrein, maar er heeft zich tot nu toe nooit één bedrijf gevestigd.
Het zeventig hectare grote terrein hangt als een financiële molensteen om de nek van de gemeente Hoogeveen. De gemeente heeft het overgrote deel van de grond in haar bezit. Totdat zich er bedrijven vestigen, stijgen de rentelasten per jaar met zeven ton. Begin dit jaar was de financiële strop al 18 miljoen euro.
Gespreide oplossing zoeken
B&W en de gemeenteraad gaan nu samen met deskundigen onderzoeken hoe om te gaan met Riegmeer als het terrein onverkocht blijft. Denkrichting is mogelijk een gespreide oplossing om het financiële verlies uit te smeren.
PvdA en GroenLinks wilden dat niet de raad een oplossing gaat zoeken, maar dat de gemeente externe experts inhuurt.
Totaalverlies is nèt op te brengen
Hoogeveen kan het verlies van 18 miljoen in één keer nemen. Maar dan zit het toch al dichtgetimmerde huishoudboekje van de gemeente, waardoor geen grote projecten mogelijk zijn, voor de komende jaren helemaal potdicht.

Lees ook:

Stopzetten bedrijventerrein Riegmeer kost Hoogeveen 16 miljoen euro
Als Hoogeveen Riegmeer moet opgeven en verkopen als landbouwgrond, levert dat mogelijk nog 2 miljoen euro op. Een verlies van 16 miljoen euro dus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.