VIDEO: Das laat zich uitgebreid filmen door boswachter: 'Het was alsof ik droomde'

De das (Rechten:Youtube/Marti Grass)
De das (Rechten:Youtube/Marti Grass)
ASSEN - Bijzondere beelden van een das in de Drentse natuur. Boswachter in opleiding Martijn Struijf kwam oog in oog te staan met het dier. De das kwam zelfs op hem af en snuffelde aan zijn voeten.
De stagiair van Staatsbosbeheer filmde alles en zette het op Youtube. De ontmoeting vond plaats in de boswachterij Grolloo.

Broedvogels

Martijn wilde eigenlijk naar broedvogels luisteren. "Nietsvermoedend loop ik over het pad en hoor ik diverse vogelgeluiden om mij heen zoals de tjif tjaf, zwartkop, winterkoning en de grote bonte specht, totdat ik op een paar meter van mij vandaan geritsel vanuit de struiken hoor," schrijft de stagiair op de site volgdedas.nl.

Filmen

Voor de zekerheid pakte Martijn alvast zijn camera en begon te filmen. "Het geritsel uit de bosjes wordt steeds luider, de planten beginnen steeds heviger heen en weer te bewegen en dan zie ik zowaar de contouren van een dier mijn kant opkomen."
"Een grijs lijfje en een zwart-witte snuit doemt op uit de struiken. Een das op slechts een paar meter afstand", aldus de verbijsterde stagiair-boswachter.

Droom

Volgens Martijn was het alsof hij droomde. Hij denkt dat het om een jonge das gaat, die dit jaar is geboren. "Waarschijnlijk is hij nog nooit geconfronteerd met de geur van een mens, wat hem zeer nieuwsgierig maakt."
Eerder deze week dook al een filmpje op van een dassenfamilie in de gemeente Noordenveld.

Bekijk hieronder de opnames van Martijn:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.