Na 225 jaar sluit basisschool De Triangel: 'Ik zie het ook wel als een uitdaging'

Provincie - NIEUW ANNERVEEN - Basisschool De Badde in Annerveenschekanaal, De Springplank in Eexterveen en De Triangel in Nieuw Annerveen maken zich op voor de laatste twee weken. Na de zomervakantie gaan de drie op in een nieuwe school: De Kameleon in Eexterveen.

Op De Triangel wordt zaterdag een terugkomdag gehouden, speciaal voor oud-leerlingen en andere belangstellenden. "We hebben een programma van twee tot zes uur en iedereen kan binnenlopen", vertelt leerkracht Greet Gruber.

Foto's

Tijdens de terugkomdag is onder meer een tentoonstelling te bekijken van hoe de school er vroeger uit zag. Maar ook is er een presentatie over het onderwijs van nu en kunnen mensen allerlei foto's bekijken van de school die sinds 1790 bestaat.

Aan het einde van de dag wordt de deur symbolisch op slot gedaan. Maar de school is dan nog twee weken open. "Het is wel lastig als het echt zover is, denk ik," zegt Gruber.

Heel jammer

Gruber vindt het 'heel jammer' dat De Triangel straks definitief de deuren sluit. De juf van groep 7 en 8 werkt al sinds de jaren '90 op de school in Nieuw Annerveen. "We hebben zelf het initiatief genomen, omdat het er niet rooskleurig uitzag." Volgens de leerkracht kun je beter zelf besluiten te stoppen, dan een verplichte sluiting van de school afwachten.

17 leerlingen

Op de school in Nieuw Annerveen zitten op dit moment zeventien leerlingen, verdeeld over de groepen vijf tot en met acht. "Veel ouders kozen er vorig jaar al voor om hun kinderen naar een andere school te laten gaan", legt Gruber uit.

Toch heeft de leerkracht wel zin in volgend schooljaar: "Ik zie het ook wel als een uitdaging", vertelt Gruber. Ze gaat namelijk mee naar de nieuwe fusieschool. "Ik heb er wel zin in, het lijkt me echt leuk."

Busjes
De leerlingen die nu op De Triangel in Nieuw Annerveen zitten, moeten straks naar Eexterveen. Met hulp van de gemeente zijn twee busjes aangeschaft. Vrijwillige chauffeurs gaan de kinderen vanaf komend schooljaar naar hun nieuwe school vervoeren.
Deel dit artikel: