Try-out Shakespearetheater: 'Er ontstaat een heel gezellig sfeertje'

DIEVER - "Het is de hele sfeer van hier zijn. De traditie, de vogelgeluiden die live zijn, de bomen die je hoort." Judith Teune, alias Julia, heeft de eerste try-out van het nieuwe stuk van het Shakespearetheater in Diever erop zitten.
De toneelvereniging Diever speelt deze zomer het stuk 'Romeo en Julia' van William Shakespeare in het Shakespearetheater in Diever. Er zijn in totaal zes try-outs voordat op vrijdag 7 augustus het stuk in première gaat. Gisteravond was de eerste.
Volgens regisseur Jack Nieborg is het belangrijk dat de toneelvereniging try-outs speelt. "Je merkt waar het stuk goed loopt. Je merkt waar het stuk nog een zetje nodig heeft of waar je nog een extra stuk moet repeteren."

Spannend?

"Een try-out is altijd spannend," vervolgt Nieborg. "Als je het goede verhaal helemaal klaar hebt dan wil je het gewoon graag vertellen aan iemand". Voor Stijn de Jong die Romeo speelt was het een spannende avond. "Ik zal eerlijk zeggen dat ik nog nooit try-outs heb heb gehad, dus ik vind het al heel erg spannend. Of het spannender is dan gewone voorstellingen weet ik niet. Ik denk dat de premiere het spannendst is."

'Gezellig sfeertje'

De try-out werd bekeken door tientallen mensen. Ze zagen ondermeer Judith Teune die de rol van Julia speelt. "Iedereen heeft het koud en kruipt dus lekker tegen elkaar aan. Er ontstaat gewoon een heel gezellig sfeertje", zegt de debuterende Julia.

Romeo en Julia

Het stuk Romeo en Julia gaat over de onmogelijke liefde tussen een jongen en een meisje. De families van beide geliefden zijn vijanden. Haat, hartstocht, verlangen en wraak zijn de kernwoorden voor het toneelstuk.
Meer informatie over het stuk en de kaartverkoop is te vinden op de website van het Shakespearetheater.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.