Paardenbeul slaat weer toe in Paterswolde: 'Volgens de dierenarts komt het wel goed met het paard'

PATERSWOLDE - Opnieuw is een paard het slachtoffer geworden van mishandeling. Dit keer raakte een dier aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde gewond.
Dat bevestigt de politie tegenover RTV Drenthe.

Onderzoek
Het dier had verwondingen aan de schaamstreek. Wanneer de mishandeling heeft plaatsgevonden, is niet precies bekend. Het vermoeden is dat het paard in de nacht van donderdag op vrijdag werd mishandeld. De melding kwam gistermiddag bij de politie binnen.

"De politie heeft meteen forensisch onderzoek gedaan. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar het letsel en andere bijzonderheden", vertelt politiewoordvoerder Marleen Hanenberg.

Behandeld
Een dierenarts heeft het paard aan zijn verwondingen behandeld. "Volgens de dierenarts komt het wel goed met het paard", zegt Hanenberg.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat een paardenbeul toeslaat aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde. In september vorig jaar was het op die plek ook al raak.

Lees ook:
Landelijk netwerk opgezet om paardenbeulen op te speuren

Vaker
De afgelopen tijd worden in heel Noord-Nederland regelmatig paarden mishandeld. Onder meer in Gasselte, Balloo, Roden en Eext sloeg de paardenbeul toe. De dieren worden steeds met een scherp voorwerp gestoken in de schaamstreek.
Meer over dit onderwerp:
112
Deel dit artikel: