Arjan (15) schrijft muziekstuk voor het Metropole Orkest: 'Wauw dit heb ik gemaakt'

NIEUW-AMSTERDAM - Hij is 15 jaar, speelt trombone en piano en werd uitgekozen om een muziekstuk te componeren voor het beroemde Metropole Orkest. Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam wist niet wat hem overkwam.
Arjan schreef zich in voor een talentenjacht. Tot zijn verbazing was zijn stuk een van de vier composities die werd uitgekozen. "Ik kwam thuis en opende een e-mail. Daar stond in dat ik een stuk mocht schrijven. Ik wist niet wat ik las," zegt de jonge componist.

Inspiratie

Voor het schrijven van het stuk dacht Arjan aan een vakantie naar Engeland. Hij bezocht de Hadrians Wall, een muur die zeker tweeduizend jaar geleden werd gebouwd. "Daar heb ik over geschreven", vertelt Arjan. "De Hadrians Wall ligt in de velden in Engeland. Daar hing een hele speciale sfeer, daar heb ik mijn inspiratie vandaan gehaald."
'Wauw, dit heb ik gemaakt'
Op de vraag hoe het dan is om het stuk in het echt te horen geeft Arjan eerlijk antwoord. "Ik heb het alleen op de computer gehoord. Daardoor lijkt het wat minder goed. Maar dan kom je bij het orkest en dan spelen ze het stuk en dan denk je wel van, wauw, dit heb ik gemaakt. Dit is wel heel erg mooi".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.