Assen wil schade ingestorte plafond Nieuwe Kolk verhalen op bouwer

ASSEN - De gemeente Assen gaat de schade die veroorzaakt is door het ingestorte plafond in de parkeergarage van De Nieuwe Kolk verhalen op bouwer BAM. "Dit hoort niet in zo'n jong pand te gebeuren."
Dat zegt wethouder Maurice Hoogeveen. De gemeente Assen is eigenaar van het gebouw.
Gisteravond kwam rond negen uur ineens het plafond bij de in- en uitgang van de parkeergarage naar beneden. Daarbij raakte niemand gewond. Wethouder Hoogeveen nam direct contact op met bouwbedrijf BAM, dat De Nieuwe Kolk bouwde.

'Bouwbedrijf neemt incident serieus
'
"De directie van BAM neemt dit heel serieus", zegt Hoogeveen. "Afgelopen nacht zijn medewerkers van het bedrijf bezig geweest om alles op te ruimen en de parkeergarage weer veilig te maken."

Al eerder problemen met plafond

Bijna twee jaar geleden had De Nieuwe Kolk ook problemen met een plafond. Toen kwam een deel van het plafond van de bibliotheek naar beneden. Maar volgens Hoogeveen is dat niet te vergelijken met het incident van gisteravond.
"Destijds ging het om een tussenplafond met metalen roosters. BAM heeft toen alle vergelijkbare plafonds onderzocht. Gisteravond ging het om een systeemplafond met veel isolatiemateriaal erop."

'Garage weer veilig'

Volgens de wethouder is de parkeergarage inmiddels weer veilig. "Het ging maar om een klein stukje plafond dat alleen bij de in- en uitgang zat. Dat plafond is nu verwijderd."
BAM gaat de komende tijd onderzoeken wat de oorzaak is van instorten van het plafond. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.