Wethouder Westerveld overleeft motie van wantrouwen

DIEVER - De oppositie in de gemeenteraad van Westerveld gaat er vanavond met gestrekt been in. Tegen wethouder Erik van Schelven dienen ze bij aanvang van de vergadering een motie van wantrouwen in. Van Schelven communiceert niet, vinden ze.
Volgens fractievoorzitter Jan Langenkamp van Progressief Westerveld presteert de wethouder het om op verschillende dossiers niets te doen en slecht te communiceren.

Lelieteelt is breekpunt
Breekpunt is volgens Langenkamp de discussie rondom de lelieteelt. De vier oppositiepartijen in de gemeente, Progressief Westerveld, DSSW, Gemeentebelangen en Sterk Westerveld, kregen het voor elkaar om met de lelietelers afspraken te maken over de teelt. Zo is er een spuitvrije zone ingesteld en wordt niet in de buurt van openbare gebouwen geteeld.

Motie van wantrouwen
Wethouder Van Schelven zei bij de presentatie dat hij het op zou pakken. Maar volgens de oppositie is er niet gebeurd. Jan Langenkamp: "De telers moeten zelfs nog gebeld worden". En dus is Langenkamp het zat en dient hij bij aanvang van de raadsvergadering meteen een motie van wantrouwen in.

De motie haalde het niet. De oppositie stemde voor (8 stemmen) en de coalitie tegen (9 stemmen).

Motie Westerveld haalt het niet. 8 voor en 9 tegen. Oppositie voor en coalitie tegen. Zo....wat een begin van een raadsvergadering.
— Andries Ophof (@Ophef) 23 juni 2015
Een donderslag bij heldere hemel
Wethouder Erik van Schelven wil niet voor de microfoon reageren, maar zegt wel verrast te zijn door de motie. "Dit komt als een donderslag bij heldere hemel. Dit had ik niet verwacht. Er is meer aan de hand. De discussie met de lelietelers is nog lang niet voorbij. Dit is pas het begin. De omwonenden en andere partijen zijn helemaal niet betrokken bij de afspraken".
Deel dit artikel: