Catawiki gaat internationaal: van Assen naar China

ASSEN - Het online veilinghuis Catawiki uit Assen begint aan aan een wereldwijde opmars. De website van Catawiki is nu in meer talen beschikbaar.
Vorig jaar stopte de Amerikaanse investeerder Accel Partners tien miljoen euro in het Asser bedrijf. Daarmee wilde Catawiki verder uitbreiden in Europa en zich ook richten op de Chinese markt.

Catawiki in het Chinees
Dat lijkt nu gelukt te zijn met websites in het Spaans en Italiaans en twee websites gericht op China. Er is een website in het Mandarijn en eentje in het Chinees dat in Hongkong wordt gesproken.

Catawiki heeft naast het kantoor in Assen ook kantoren in Amsterdam, Berlijn en Parijs. "Als we straks ook groot worden in bijvoorbeeld Italië, dan kunnen we daar ook naar toe uitbreiden met een kantoor," zegt Mark Borgman van Catawiki. "We zitten tussen een website als Marktplaats en het internationale veilinghuis Christie's in."

Het succes van Catawiki ligt volgens Borgman bij ''het vertrouwen dat mensen in ons hebben, in onze eigen veiligmeesters en de unieke objecten die we aanbieden."

Whisky
Catawiki werd bekend door de online veilingen van speciale items. Zo ging een bijzondere fles whisky voor duizend euro per slokje onder de hamer. En leverde het eerste sinterklaasboek met Zwarte Piet erin bijna drieduizend euro op.
Deel dit artikel: