Tegenwind Veenkoloniën razend over uitspraken loslippige ambtenaar

STADSKANAAL - Het is de bevestiging van wat Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën eigenlijk wel al wist. "Het is het rijk worst dat hier mensen wonen en wat ze vinden. Ik ben echt heel boos!"
Nieboer is razend over uitspraken van een topambtenaar van Economische Zaken. Die lekten uit via RTV Noord. De ambtenaar zei tijdens een overleg met een Groningse actiegroep tegen windmolens dat de Rijkscoördinatieregeling er is gekomen om dingen tegen de zin van de mensen door te drukken.

'Bewijs van misbruik'
Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën heeft het stiekem opgenomen audiofragment ook gehoord. "Het is voor mij het bewijs dat de Rijkscoördinatieregeling wordt misbruikt. Je zou de regeling kunnen inzetten nadat er een normale democratische procedure is geweest. Maar het ging nu precies andersom. De burger wordt bedonderd!"

De Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra wil niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van de ambtenaar van EZ. "Die laat ik voor zijn rekening. Voor mij staat voorop dat we afspraken hebben gemaakt in dit land en daar hou ik mij aan."

Onverstandig
Tweede Kamerlid Albert de Vries van de PvdA noemt de uitspraken van de ambtenaar "onverstandig".

De Vries: "Natuurlijk moet je bij projecten van nationaal belang op enig moment tempo kunnen maken, maar dat wil niet zeggen dat het buiten de bevolking om moet." De Vries wil na het zomerreces met minister Kamp praten over het verdere proces rond de windmolens.
Deel dit artikel: