Minister Kamp: wel windmolens bij Lofar

Lofar bij Dwingeloo
Lofar bij Dwingeloo
Provincie - DEN HAAG - Minister Kamp van Economische Zaken is niet van plan om het gebied rondom de Lofar-antenne in de Veenkoloniën vrij te houden van windturbines.
Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.
De windmolens staan straks in een opstelling die tot in de buurt van de miljoenen kostende Lofar-antenne van sterrenkundig instituut Astron loopt. Astron heeft daar al eens bezwaar tegen aangetekend, omdat het instituut verwacht dat de molens het onderzoek verstoren.
Lofar is van ondergeschikt belang
Maar uit de antwoorden van de minister op vragen van PVV-Kamerlid Barry Madlener blijkt dat Kamp er wel rekening mee wil houden, maar dat het algemeen belang zwaarder weegt dan het belang van Lofar.
Verstoringen beperken
Minister Kamp: "Het belang van de telescoop Lofar is een van de belangen bij de inpassing van windpark De Drentse Monden Oostermoer. In dit kader ben ik in overleg met de directie van Astron, de exploitant van Lofar, om mogelijke verstoringen van windturbines tot een acceptabel niveau te beperken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.