Stichting De Trans neemt Jade Zorg over: personeel blijft

ROLDE - Stichting De Trans in Rolde neemt per 1 juli de dienstverlening van Jade Zorg over. Volgens een woordvoerder van De Trans blijven alle 21 medewerkers in dienst en blijft de dienstverlening voor de 36 bewoners op peil. Jade Zorg houdt op te bestaan.
Het gaat om zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking op drie locaties: het Rolderthuis in Rolde (tien plaatsen), Jadeborg in Veendam (veertien plaatsen) en drie woonhuizen aan de Zuidlaarderbrink in Emmen (twaalf plaatsen).

Andere cao
Het personeel van Jade Zorg is in april akkoord gegaan met uitbetaling via de cao Gehandicaptenzorg. Dat was volgens het bestuur van Jade nodig om de zorgtak aantrekkelijker te maken voor overname. Uitbetaling via de CAO Jeugdzorg zou duurder uit vallen.

Functieschaal omhoog
"Het personeel is een functieschaal hoger ingedeeld, zodat de beloning bij De Trans beter in lijn is met de betaling bij Jade Zorg", zegt Jan Arjen Veenstra van de ondernemingsraad van de Jade Zorggroep. De OR is positief over de overname. "Met de overname wordt een faillissement voorkomen", aldus Veenstra.

Verlies
De Jade Zorggroep was al langer op zoek naar een overnamekandidaat voor Jade Zorg, omdat die met verlies draaide. Het is één van de acht stichtingen van de Jade Zorggroep.
Meer over dit onderwerp:
Rolde Assen Geeuwenbrug Veendam Emmen
Deel dit artikel: