Beste dorpshuis van Drenthe staat in Grolloo

ASSEN - Dorpshuis Het Markehuis in Grolloo is gekroond tot Drents Dorpshuis van het Jaar. Daarmee is het het eerste dorpshuis dat deze titel mag dragen.
Het Markehuis wint hiermee, naast de eretitel, 2.500 euro.

38 dorpshuizen streden om hoofdprijs
De wedstrijd Drents Dorpshuis van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Brede Overleggroep Kleine Dorpen. 38 dorpshuizen schreven zich voor de wedstrijd in. Uiteindelijk stonden er vanavond vijf dorpshuizen in de finale in het pand van RTV Drenthe.

Duizend euro voor alle finalisten
Naast winnaar Het Markehuis waren dat dorpshuis De Alke uit Kerkenveld, De Bastogne uit Ansen, Meester Hekmanhoes uit Drouwen en Buurthuis Nieuw Moskou. Zij kregen tijdens de finaleavond allen een cheque ter waarde van duizend euro.

De jury complimenteerde Het Markehuis met zijn activiteiten voor het hele dorp, waardoor mensen elkaar ontmoeten. "Het dorpshuis doet onder andere dienst als jeugdsoos, is kantine voor de voetbalvereniging en ook de basisschool maakt er gebruik van. Daarnaast ziet het er van binnen en buiten verzorgd uit."

Voorbeeld
Ook roemt de jury dat er in de afgelopen twee jaar veel is geïnvesteerd in de organisatie, het gebouw, de inrichting en energiebesparende maatregelen. "Het Markehuis is een voorbeeld van een door bewoners opgezet multifunctioneel centrum", aldus jurylid Hans van der Werff.
Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: