Wethouder Borger-Odoorn: Zelf aan de slag met vergunningen windmolens

EXLOO - Het is beter voor de bevolking als de gemeente Borger-Odoorn zelf het traject rond vergunningen voor windmolens gaat uitvoeren. Dat is het standpunt van het college van B en W. Donderdagavond komt de kwestie in de gemeenteraad aan de orde.
Net als buurgemeente Aa en Hunze vallen de plannen voor windmolens in Borger-Odoorn onder de rijkscoördinatieregeling. Dat wil zeggen dat het rijk een leidende rol heeft in het proces om tot de bouw van de windmolens te komen. Maar de gemeente kan er wel voor kiezen om zelf de vergunningen te verlenen.

Lastig
Voor het college is het een lastige afweging geweest, zegt wethouder Freek Buijtelaar. "Kies je voor je gevoel, de emotionele kant of de rationale? Wij kiezen voor het laatste. Als we zelf mee blijven doen, dan hebben we nog enige invloed."

Zoveel mogelijk uitslepen
Buijtelaar denkt dat zijn gemeente slechter af is als Den Haag het hele proces gaat regelen. "Dan wordt vast voor de maximale ruimte gekozen. Wij proberen er op het gebied van participatie en compensatie zo veel mogelijk uit te slepen."
Meer over dit onderwerp:
Windmolens Exloo
Deel dit artikel: