Bliksemschade: branden door inslagen

HOOGERSMILDE - De brandweerkorpsen van Smilde, Westerbork en Beilen zijn afgelopen nacht uren bezig geweest met het blussen van hooi in Hoogersmilde.
Door blikseminslag vatten zeker duizend balen hooi vlam.
Andere stapel
De brandweer moest snel alle hooibalen uit elkaar trekken om te voorkomen dat alles verloren ging. Een andere stapel hooi in de buurt bleef bespaard.

Over de grens

Het brandweerkorps van Veenhuizen verleende assistentie bij een brand in het Friese Bakkeveen. De zolder van een woning ging na blikseminslag verloren.
In Kallenkote, in de buurt van Steenwijk, brandde een boerderij af door blikseminslag. De brandweer van Havelte en Vledder werden ook opgeroepen om te blussen. De brandweer kon voorkomen dat 150 koeien slachtoffer werden van de brand.
In het Groningse Marum redde een koe het niet. Het dier kwam om toen de stal waarin het stond door bliksem werd getroffen.


Donder en bliksem

Het onweer en de fikse regenbuien die afgelopen nacht over Drenthe trokken hebben verder voor weinig grote problemen gezorgd. Er kwamen bij de brandweer een paar meldingen binnen van wateroverlast, onder meer in Dwingeloo, Norg en Veeningen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.