Coevorden pakt brugspringers aan: 'Boete hoger dan een paar kratten bier'

COEVORDEN - Het gebeurt veel tijdens hete dagen: verkoeling zoeken door vanaf een een brug in het water te springen. In Coevorden wordt hier nu een stokje voor gestoken.
De brugspringers zorgen namelijk voor overlast en dan vooral in de omgeving van de George Vancouverbrug en de passantenhaven.

Twintig personen

"Op zichzelf is zwemmen in open water prima. Dat gebeurt op meerdere plekken in de stad wel", zegt burgemeester Bert Bouwmeester. "Maar bij George Vancouverbrug gaat het om grote groepen van meer dan twintig personen. Ze hebben muziek bij zich en meestal is er alcohol in het spel. De brug ligt in het centrum en dat geeft overlast."
Gebiedsontzegging
De gemeente Coevorden wil de overlast nu aanpakken met behulp gebiedsontzeggingen. "Iemand die overlast veroorzaakt kan de toegang tot het gebied ontzegd worden," licht Bouwmeester toe. "Als diegene zich dan alsnog in het gebied vertoont, riskeert hij een boete. Hoe hoog die is? Hoger dan een paar kratten bier in ieder geval."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.