Alternatief plan voor komst Max Verstappen naar Emmen: 'Gratis en minstens zo spectaculair'

EMMEN - De VVD in Emmen heeft een alternatief plan bedacht voor de komst van Formule 1-coureur Max Verstappen naar die plaats. Minstens zo spectaculair, meent de partij, en bovendien helemaal gratis.
VVD Emmen noemde het plan om de jongste Formule 1-coureur ooit door de Hondsrugtunnel te laten racen idioot. De gemeente zou 30.000 euro moeten bijdragen aan de komst van Verstappen. Vanwege het ontbreken van draagvlak werd besloten de demonstratie van de 17-jarige coureur in Emmen af te blazen.
Lokale grootheden
Het kan ook anders, vindt de VVD. Gratis en met lokale grootheden. Want laat er nou toevallig een sportheld bij Prima Personeel in Emmen werken: Kees Endeveld. Voor bij wie die naam niet direct een belletje doet rinkelen: Endeveld zat in het bakje bij zijspancoureur Bennie Streuer uit Grolloo. Samen werden ze meerdere keren Nederlands kampioen zijspanracen. "Dat moet Max Verstappen nog maar voor elkaar zien te krijgen", aldus VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens.
Rondje achterop
Inmiddels is Endeveld uit het bakje gestapt en is hij zelf coureur. Volgens de VVD is de lokale grootheid bereid om met zijn zijspan gratis door de Hondsrugtunnel te racen en zelfs een rondje over het parcours van de Gouden Pijl te rijden. "En wat scheelt het nou eigenlijk? Eén wiel en 0,2 seconden. En als wethouder René van der Weide het durft, mag hij ook nog een rondje achterop", aldus Scheltens.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.