Politie vermoedt brandstichting bij leegstaand pand in centrum van Assen

ASSEN - De politie vermoedt dat de brand in het leegstaande pand aan de Groningerstraat in Assen gisteravond is aangestoken.
"Dat betekent dat het pand is afgezet. Er komt technisch onderzoek, maar we gaan ook mensen horen", vertelt politiewoordvoerder Ramona Venema.


Lees ook:
De politie begon vandaag met het onderzoek in het leegstaande pand aan de Groningerstraat in Assen, waar gisteravond brand uitbrak.

Stille tocht

De brand ontstond na de stille tocht voor Tom de Munter, die afgelopen week overleed nadat hij tijdens de TT-Nacht werd mishandeld. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de brand en de stille tocht. "Ik begrijp dat mensen dat denken", zegt politiewoordvoerder Ramona Venema, "Het zou kunnen, maar het kan ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn. Onderzoek moet dat uitwijzen en daar kunnen we vandaag mee beginnen."
Flinke rookontwikkeling
Bij de brand gisteravond was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer rukte met groot materieel uit. De omvang van de brand bleek uiteindelijk mee te vallen en het vuur was snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.