Rick ten Voorde terug bij FC Emmen

Rick ten Voorde (Rechten: archief RTV Drenthe)
Rick ten Voorde (Rechten: archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Emmenaar Rick ten Voorde keert terug op het oude nest. De aanvaller speelt komend seizoen weer in het shirt van FC Emmen.
De 24-jarige Ten Voorde doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Emmen en maakte in 2009 zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde in zijn eerste seizoen in de hoofdmacht achttien wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. Het leverde hem een transfer naar NEC op, waar hij vier seizoenen onder contract stond. De aanvaller werd tussendoor uitgeleend aan RKC Waalwijk en NAC Breda.
Duits avontuur
In 2013 vertrok hij naar SC Paderborn, dat in de tweede Bundesliga uitkomt. Het afgelopen seizoen werd Ten Voorde verhuurd aan FC Dordrecht. FC Emmen had toen ook al de pijlen gericht op de spits. De Emmenaar speelde tot nu toe 141 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij dertig keer scoorde.
Lekker voetballen en scoren
FC Emmen neemt Ten Voorde transfervrij over van SC Paderborn. De aanvaller tekent voor één seizoen. "We hebben het gevoel dat Rick de volgende stap in z'n carrière kan maken door eerst een jaar in Emmen spelen", zegt algemeen directeur Wim Beekman. "Hij kan hier voor al zijn vrienden, familie en bekenden lekker voetballen en doelpunten maken."
Plezier terug
Ten Voorde kijkt ernaar uit terug te keren bij z'n oude club. "Ik verwacht met het aanvallende spel van FC Emmen goed uit de voeten te kunnen en zo weer plezier in het voetbal te krijgen. Ik hoop dat ik het komende seizoen in het vertrouwde rood-witte shirt veel goals mag maken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.