Wildcamera bij dassenburcht gestolen: 'Het is erg zonde en sneu'

DALERPEEL - Een wildcamera die bij de ingang van een dassenburcht vlakbij Dalerpeel hing is weg. "Ik ga er vanuit dat hij gestolen is. De camera zat goed vast met tiewraps. De tiewraps lagen nog los op de grond", zegt Bert Kleine van Plaatselijk Belang.
De camera is van een particulier uit de omgeving. "Die haalt de camera eens per week even weg om de beelden op zijn computer te zetten", legt Kleine uit. "Toen belde hij ons dat de camera weg was. Dat is flink balen. Het is erg zonde en sneu."
Verdekt opgesteld
Kleine vermoedt dat de tiewraps zijn losgeknipt. Hij begrijpt niet dat iemand de camera zomaar meeneemt. "De camera moet natuurlijk wel goed de dassen kunnen filmen, dus hij stond niet helemaal verstopt. Maar hij stond wel verdekt opgesteld", aldus de secretaris van Plaatselijk Belang.
Nieuwe camera
Plaatselijk Belang gaat een nieuwe camera regelen. "We willen graag zien wat er gebeurt bij de burcht." De eigenaar van de camera heeft volgens Kleine aangifte gedaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.