Voetbalrellen in Deventer: man uit Bovensmilde opgepakt

DEVENTER - Bij ongeregeldheden en vechtpartijen in Deventer is afgelopen nacht een 59-jarige man uit Bovensmilde aangehouden. Hij bemoeide zich met de aanhouding van een 33-jarige man uit Deventer.
Go Ahead Eagles speelde gisteravond de returnwedstrijd in de Europa League tegen het Hongaarse Ferencváros. De wedstrijd was op De Brink in Deventer via een groot scherm te volgen.

Go Ahead Eagles verloor met 4-1 en is daardoor uitgeschakeld in het Europees voetbal.

Rellende voetbalfans
Na afloop van de wedstrijd misdroegen verschillende voetbalfans zich in de binnenstad van Deventer.

In totaal zijn dertien mensen aangehouden onder meer voor belediging van agenten, mishandeling, vernieling en verstoring van de openbare orde.

Drent misdraagt zich
Een 33-jarige man uit Deventer zou een horecamedewerker ernstig hebben verwond met een bierglas. Toen hij werd aangehouden voor poging tot doodslag, bemoeide de 59-jarige man uit Bovensmilde zich ermee.

Agenten probeerden hem tegen te houden, maar daarbij verzette hij zich hevig. De politie heeft hem daarom ook opgepakt.

Rellen in Emmen
Vorige week speelde Go Ahead Eagles het thuisduel tegen de Hongaarse club nog in het stadion van FC Emmen, omdat het stadion in Deventer wordt verbouwd.

Rond de wedstrijd braken rellen uit in het centrum van Emmen tussen supporters van beide clubs. Acht relschoppers werden opgepakt.

Lees ook: ME voorkomt confrontatie tussen voetbalsupporters in Emmen
Lees ook: VIDEO: Rellen in Emmen naast spelende kinderen

Vanwege de rellen is de voetbalclub uit Deventer niet meer welkom in Emmen. Zo heeft burgemeester Bijl deze week laten weten aan de clubleiding van Go Ahead Eagles.
Meer over dit onderwerp:
Deventer
Deel dit artikel: