Voetbalrellen in Deventer: man uit Bovensmilde opgepakt

De ME greep in bij rellen in Emmen (archieffoto)
De ME greep in bij rellen in Emmen (archieffoto)
DEVENTER - Bij ongeregeldheden en vechtpartijen in Deventer is afgelopen nacht een 59-jarige man uit Bovensmilde aangehouden. Hij bemoeide zich met de aanhouding van een 33-jarige man uit Deventer.
Go Ahead Eagles speelde gisteravond de returnwedstrijd in de Europa League tegen het Hongaarse Ferencváros. De wedstrijd was op De Brink in Deventer via een groot scherm te volgen.
Go Ahead Eagles verloor met 4-1 en is daardoor uitgeschakeld in het Europees voetbal.

Rellende voetbalfans

Na afloop van de wedstrijd misdroegen verschillende voetbalfans zich in de binnenstad van Deventer.
In totaal zijn dertien mensen aangehouden onder meer voor belediging van agenten, mishandeling, vernieling en verstoring van de openbare orde.

Drent misdraagt zich

Een 33-jarige man uit Deventer zou een horecamedewerker ernstig hebben verwond met een bierglas. Toen hij werd aangehouden voor poging tot doodslag, bemoeide de 59-jarige man uit Bovensmilde zich ermee.
Agenten probeerden hem tegen te houden, maar daarbij verzette hij zich hevig. De politie heeft hem daarom ook opgepakt.

Rellen in Emmen

Vorige week speelde Go Ahead Eagles het thuisduel tegen de Hongaarse club nog in het stadion van FC Emmen, omdat het stadion in Deventer wordt verbouwd.
Rond de wedstrijd braken rellen uit in het centrum van Emmen tussen supporters van beide clubs. Acht relschoppers werden opgepakt.

Vanwege de rellen is de voetbalclub uit Deventer niet meer welkom in Emmen. Zo heeft burgemeester Bijl deze week laten weten aan de clubleiding van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.