Jos Hooiveld keert terug bij elfvoudig landskampioen AIK Stockholm

Jos Hooiveld
Jos Hooiveld
VOETBAL - Jos Hooiveld keert terug bij het Zweedse AIK Stockholm. De 32-jarige Drentse verdediger, uit Zeijen, tekent een contract voor 2,5 jaar bij de elfvoudig landskampioen van Zweden.
Hooiveld is transfervrij sinds Southampton besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Maar voor de voormalige speler van onder meer SC Heerenveen, FC Zwolle en Celtic was al langer duidelijk dat hij niet voorkomt in de plannen van manager Ronald Koeman. Door 'The Saints' werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan achtereenvolgens Norwich City en het uiteindelijk gedegradeerde Millwall.
Bij AIK geniet Hooiveld een cultstatus. In het seizoen 2009 was hij lid van het team dat voor het eerst in elf seizoenen landskampioen werd. En passant werd Hooiveld in de Allsvenskan gekozen tot Voetballer van het Jaar. De Zweedse competitie is inmiddels dertien speelronden onderweg. AIK hervat het seizoen op 2 juli met de uitwedstrijd tegen VPS (in de Europa League).

Hooiveld op instagram

Hooiveld maakte zijn overstap naar zijn oude club zelf bekend op zijn instagram-pagina.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.