Succesvol PK-Weekend in Dalerveen: 'Alles wat kan rijden, gaat rijden'

DALERVEEN - "Dit weekend gaat echt om cross. Alles wat kan rijden, gaat rijden", zegt Jan Uineken. Hij is de organisator van het PK-weekend dat in Dalerveen wordt gehouden.
Dit weekend is de dertiende editie van het evenement.

Meer bezoekers

"Het gaat hartstikke goed. We zijn tevreden. We hadden gisteren al meer bezoekers dan vorig jaar. De feesttent zat gisteravond tot de nok toe vol. We zaten aan de elfhonderd man, waarvoor we een vergunning hadden. Daar zijn we zeer tevreden over", aldus Uineken.

Crossen, crossen, crossen
Gisteren stond tijdens het PK-weekend trekkerslep op het programma. Ook was er de kwalificatie van de autocross heren.

Vandaag volgden de finales van de autocross, bestaande uit een herenklasse, damesklasse en een 50 plus-klasse. Voor het eerst dit jaar is er een achteruitrijrace. Daarnaast wordt er geracet met brommers, caravans en combines.

Voorbereiding
Een PK-weekend kost veel voorbereiding. "Twee weken van tevoren wordt het gras gemaaid. De week ervoor maaien we het nog een keer kort. Woensdag kwam al het materiaal binnen. En dat staat binnen een dag", zegt organisator Uineken.

Na een lang feestweekend is de organisatie morgen weer vroeg op de been om alles op te ruimen.

Opruimen
"Morgen om zes uur gaat de wekker. Dan bellen we elkaar op of iedereen al wakker is en dan gaan we beginnen met opruimen. Het gaat dan vooral om afval en de hekken. Om negen uur staat de eerste vrachtwagen hier om alle spullen op te halen", aldus Uineken.

"Het is heel lang weekend met heel weinig slaap. Maar het is echt superleuk. Echt m'n hobby en echt m'n passie."
Meer over dit onderwerp:
Dalerveen
Deel dit artikel: