Renovatie zwembad Plons in Vries gaat door: 'Een resultaat waar je alleen van kunt dromen'

VRIES - Zwembad Plons op het terrein van Koninklijke Visio in Vries is gered. Door middel van diverse reddingsacties, waarin ook zwemster Ranomi Kromowidjojo een aandeel had, staat er genoeg geld op de teller.
"Ik moet er wel bij opmerken dat we nog 7383 euro tekort komen", vertelt Frits Colenbrander van Koninklijke Visio. Maar volgens hem is dat zo weinig geld, dat de renovatie van Plons gewoon doorgaat.
"We gaan 1 oktober sluiten en we hopen 1 februari het zwembad weer feestelijk te openen. Dat het doorgaat staat als een paal boven water", aldus Colenbrander. "Het is een resultaat waar je alleen maar van kunt dromen."

Renovatie

Zwembad Plons wordt vooral gebruikt voor cliënten met een visuele beperking, maar ook voor zwemlessen en fysiotherapie. Het bad moet opgeknapt worden, anders dreigde sluiting. Daarvoor was een bedrag van 700.000 euro nodig.

"Het zwembad wordt tot op het bot gestript. De bak en muren blijven staan. Verder doen we veel activiteiten rondom energiebesparing."
Ook het gebruik van chloor in het zwemwater is straks verleden tijd. "We spoelen nu nog met chloor. Dat is niet milieuvriendelijk. Straks doen we dat met zout-elektrolyse. Beter voor de mensen en het milieu", legt Colenbrander uit.

Droom

Dat de renovatie doorgaat is een droom die uitkomt voor Colenbrander. Nu die is uitgekomen, heeft hij alweer een nieuwe droom.
"Het zou prachtig zijn als Ranomi Kromowidjojo het bad komt openen in februari. Daar hopen we op", aldus Colenbrander op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl