Steeds meer agressie in de natuur: 'Geef boswachters politieportofoons'

ASSEN - Staatsbosbeheer wil dat boswachters een politieportofoon krijgen. Volgens de organisatie is er sprake van steeds meer agressie in de natuur.
Voorlichter Jorien Bakker van Staatsbosbeheer vertelde maandag op Radio Drenthe

dat ook in de natuur de verruwing van de maatschappij merkbaar is. "Mensen zijn graag buiten, vooral met mooi weer en allemaal tegelijk en daarbij komen ze wel eens met elkaar in aanraking." In Drenthe zijn er volgens haar vooral problemen met motorcrossers en mensen die afval in de natuur dumpen.

Slechte verbinding

Omdat mobiele telefoons vaak een slechte verbinding hebben in bosgebieden, wil Staatsbosbeheer dat boswachters politieportofoons krijgen, zodat ze sneller hulpdiensten kunnen inschakelen en met de apparatuur ook beter aan kunnen geven waar ze zich bevinden.
Traag overleg
Staatsbosbeheer, rijksoverheid en de politie overleggen al langer met elkaar over de portofoons voor boswachters, maar volgens Jorien Bakker zou dat allemaal wel wat vlotter mogen gaan. "Er wordt toch al jaren over gepraat, maar is lastiger dan gedacht, het is toch een kostbare zaak, natuurlijk ook een geldkwestie en er zijn bezuinigingen bij zowel Staatsbosbeheer als de politie, het is nog niet zover."
Wanneer de portofoons er wel komen is afwachten, het overleg wordt voortgezet.