Sonja Oost wint Hall of Fame Award voor unieke prestatie

ACHTERSTE ERM - De 58-jarige politiemedewerker Sonja Oost doet al jaren mee aan de World Police and Fire Games; de Olympische Spelen voor brandweer en politie. De vraag is niet of ze met een medaille thuis komt, maar met hoeveel en in welk wereldrecord.
De atlete won de afgelopen jaren op de 100, 200 en 400 meter de ene na de andere gouden medaille en dat in verschillende leeftijdsklassen.

Hall of Fame Award
Tijdens de Spelen in de Amerikaanse Staat Californië kreeg ze daarom een Hall of Fame Award. "Ik had verwacht dat het me niet zoveel zou doen, maar het heeft me veel meer gedaan als ik dacht." vertelt Oost.

Naast alle medailles heeft Oost de atletiek naar een hoger niveau getild. Tegenwoordig doet ze ook mee aan gewone wedstrijden en pakt ook daar af en toe een Nederlands record of een medaille mee.

Op jacht naar het wereldrecord
"Tijdens de Spelen kwam er een veertig-jarige atlete naar me toe voor een foto. Ze vertelde dat ze had geprobeerd om mijn record te verbeteren maar dat het niet gelukt was. Ik vind dat toch wel mooi om te zien en hoop dat het binnenkort iemand gaat lukken."

Olympische Spelen in Nederland
De atlete is nog lang niet klaar met haar sport en plakt er nog wat jaartjes aan vast. In 2021 worden de Olympische Spelen voor brandweer en politie in Nederland gehouden. Wie weet houdt ze ook dan de Nederlandse eer hoog.
Meer over dit onderwerp:
Achterste Erm
Deel dit artikel: