'Drentse wolf doodgereden in Duitsland'

BERKHOF - De wolf die in maart van dit jaar door Drenthe zwierf, is dood. Het dier werd aangereden op snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland.
Dat blijkt uit DNA-onderzoek van Landesjägerschaft Niedersachsen en Wolfsbüro Niedersachsen, meldt
.
Munster-roedel
Op 15 april werd de wolf dood gevonden langs de snelweg bij Berkhof, ten noorden van Hannover, waarna het dier werd onderzocht door het Senckenberg Instituut. Uit het DNA-onderzoek blijkt dat de wolf is aangereden door een vrachtwagen en dat het om een mannelijke nakomeling van de Munster-roedel gaat.

De route van de wolf

Opwinding
De wolf zorgde in maart voor veel opwinding in Nederland. Hij ging vanuit Duitsland Drenthe binnen en werd voor het eerst gezien langs de N381 bij Noord-Sleen.
Opvallend gedrag
Het dier vertoonde opvallend gedrag. Normaal gesproken zijn wolven schuw, maar de wolf die door Drenthe struinde was erg tam. Hij liep langs wegen en door woonwijken. Na een wandeling door Drenthe en Groningen dook de wolf op in de Eemshaven, waarna hij terug naar Duitsland ging. Daar verdween hij van de radar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.